Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، حجت السلام منصور صابری در خطبه‌های نمازجمعه این هفته اردستان اظهار داشت: در هفته‌ای که گذشت مسئولان قضائی کشور دیداری با رهبر انقلاب داشتند که در این دیدار هم مانند سایر دیدارها، رهبر انقلاب فرمایشاتی حاوی مطالب ارزنده، راهگشا و چراغ راهی برای مسئولان نظام مقدس جمهوری اسلامی داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه رهبر انقلاب درخواست کردند که توصیه‌ها به مسئولان قضائی عملیاتی و اجرا شود، افزود: اجرای پرقدرت سند تحول دستگاه قضائی و کادرسازی بر طبق این سند یکی از توصیه‌های رهبر انقلاب به مسئولان دستگاه قضائی بود.

امام جمعه موقت اردستان یادآور شد: ما در همه دنیا که مشاهده می‌کنیم قتل و غارت فراوان دیده می‌شود اما زمانی که قوه قضائیه قصد برخورد با مفسدان و مجرمان در کشورمان را دارد صدای غربی‌ها و مدعیان حقوق بشر بلند می‌شود که در ایران نقض حقوق بشر شده است.

صابری با بیان اینکه در آستانه هفته حقوق بشر آمریکایی هستیم، ادامه داد: حقوق بشر آمریکایی بیشتر به یک مزاح می‌ماند چرا که آمریکا نه حقوق می‌داند و نه از انسانیت بویی برده است؛ به قول آیت الله جوادی آملی این حقوق به شر و نه حقوق بشر است.

وی تصریح کرد: به فرموده مقام معظم رهبری، جنایت آمریکا در کشورهای مختلف و به ویژه ایران را اگر بخواهیم بنویسیم چندین جلد کتاب خواهد شد، کودتاهای مختلف، ترورهای متعدد، تحریم‌های ظالمانه و غیره نمونه‌هایی از جنایات آمریکاست.

امام جمعه موقت اردستان خاطرنشان کرد: جنایات آمریکا از ویتنام که چندین میلیون نفر را به خاک و خون کشیدند تا یمن که دولت آل سعود با حمایت آمریکا جنایت می‌کند را شامل می‌شود و با این همه جنایت، آمریکا نمی‌تواند دم از حقوق بشر بزند.

حجت السلام صابری تاکید کرد: مسئولان قضائی کشور و کسانی که برای مسائل قضائی و برخورد با ظالمان و مفسدان برنامه‌ریزی می‌کنند، نباید به این پیام‌ها، شعارها و سخنان غربی‌ها و مستکبران توجه کنند.

هم با فساد مبارزه شود و هم ساختار فسادزا

وی با اشاره به توصیه رهبر انقلاب مبنی بر مبارزه با فساد و ساختار فسادزا، تصریح کرد: باید هم با فساد مبارزه شود و هم ساختار فسادزا؛ هرجایی که مسئولان نگاه می‌کنند یک ساختاری هست که نتیجه آن به فساد ختم می‌شود باید آن ساختار را اصلاح کنند.

امام جمعه موقت اردستان ادامه داد: در طی این چند سال، خوشبختانه با همت دستگاه قضائی برخورد خوبی با اختلاس‌گران و چپاول‌گران بیت‌المال انجام شد اما باز هم کافی نیست و مردم انتظار دارند که با بانیان وضع اقتصادی موجود برخورد شود.

حجت السلام صابری یادآور شد: کجای دنیا یک دولت در دوران حکمرانی خود اجازه دارد با بریز و بپاش‌ها و اسراف بدهی‌های چند صدمیلیاردی به بار آورد تا دولت بعدی بخواهد آنها را جبران کند و باید برای جبران آن از سفره مردم بزند، چهارصد و هشتاد هزار میلیارد پول کمی نیست که دولت قبل به بار آورد.

وی خاطرنشان کرد: پرداخت بدهی‌های میلیاردی دولت قبل کار کمی نیست، قوه قضائیه باید با اینها برخورد کند و باید مشخص شود این پول‌ها در کجا هزینه شده است، اگر در راستای خدمت به مردم هزینه شده پس چرا سفره مردم تنگ‌تر شده؛ بنابراین درست مصرف نکرده‌اند.

مسئولان مردم را در جریان فعالیت‌های خودشان قرار دهند

امام جمعه موقت اردستان تصریح کرد: مردم باید در جریان امور کشور قرار بگیرند و مسئولان با مردم رو راست باشند حتی از مسئولان شهرستان اردستان هم می‌خواهیم که مردم را در جریان فعالیت‌های خودشان قرار دهند.

حجت السلام صابری ادامه داد: مسئولان می‌توانند از طریق فضای مجازی و تریبون‌های متعدد دستاوردهای خود را به اطلاع مردم برسانند، ما هنوز منتظر دستاوردهای سفر معاون محترم ریاست جمهور به شهرستان هستیم و از مسئولان خواهش می‌کنیم دستاوردهای این سفر را بیان کنند.

در امر ازدواج جوانان سختگیری نشود

وی با اشاره به سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س)،خاطرنشان کرد: یک نکته در این ازدواج پر خیر و برکت وجود دارد و آن هم این است که خانواده‌ها در امر ازدواج جوانان سختگیری نکنند.

امام جمعه موقت اردستان یادآور شد: برخی از جوانان شرایط ازدواج را دارند اما والدین اجازه نمی‌دهند و گاهاً آرمانی فکر می‌کنند، تعصبات غلط و بعضاً جاهلی مانع ازدواج جوانان می‌شود، درست است که مشکل اقتصادی وجود دارد اما عامل اصلی نیست.

حجت السلام صابری بیان کرد: آمار بالای طلاق را که در سطح کشور مشاهده می‌کنیم بیشترین آن در میان خانواده‌های ثروتمند و مرفه است، باید زمینه ازدواج آسان جوانان را فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه عید غدیر را در پیش‌داریم، گفت: آن قدر که ما در خصوص اطعام غدیر و اطعام مؤمنان در روز غدیر روایت داریم در هیچ زمینه دیگر نداریم، برای اطعام غدیر و جا انداختن این فرهنگ باید برنامه‌ریزی داشته باشیم.

کشتارگاه اردستان و زواره در آستانه عید قربان فعال شود

امام جمعه موقت اردستان در خصوص کشتارگاه مشترک اردستان و زواره، تاکید کرد: این کشتارگاه چند وقتی است که بخاطر مشکلاتی تعطیل شده و حال سوال این است آیا قبل از تعطیل کردن امکان برطرف کردن مشکلات نبود و تذکر داده نشده، اگر تذکر داده شد چرا باز در برطرف کردن مشکلات کوتاهی شده است؟.

حجت السلام صابری ادامه داد: مردم در تأمین گوشت با مشکل مواجه هستند، اگر موانع و مشکلات برطرف شده است از مسئولان قضائی می‌خواهیم که دستور رفع پلمب را بدهند چرا که عید قربان را هم در پیش داریم و مردم می‌خواهند قربانی کنند.

وی خاطرنشان کرد: مجدداً شاهد دوچرخه سواری بانوان در سطح شهر هستیم که این امر از نظر اخلاقی و شرعی صحیح نیست، ما نمی‌گوییم خانم‌ها دوچرخه سواری نکنند اما دوچرخه سواری در منظر دید نامحرم بنا به فتوای مراجع حرام است.

فضایی اختصاصی برای دوچرخه سواری بانوان ایجاد شود

امام جمعه موقت اردستان تاکید کرد: نباید خانم‌ها را از حق خودشان محروم کنیم اما مسئولان شهرستان باید برنامه‌ریزی کنند و فضایی اختصاصی برای بانوان فراهم کنند.

کد خبر 5527945

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری خطبه های نماز جمعه اقامه نماز جمعه بوشهر کرمانشاه مشهد کنکور خراسان رضوی اردبیل سنندج ویروس کرونا ایلام کنکور سراسری آمار کرونا همدان مواد مخدر تبریز امام جمعه موقت اردستان مسئولان قضائی دوچرخه سواری رهبر انقلاب حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۶۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا اوضاع حجاب با اجرای طرح نور بهتر شده است؟

مدیرعامل بنیاد ملی عفاف و حجاب معتقد است: بدون بزرگنمایی، طرح نور جزء طرح‌هایی است که وضع حجاب را یک مقدار بهتر کرده است. همه ما هم با جامعه مواجهه داریم و طبیعتاً محاسن و معایب طرح نور را می‌توانیم تا اندازه‌ای مشاهده کنیم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم طهورا نوروزی، مدیرعامل بنیاد ملی عفاف و حجاب در سومین نشست معاونین و مشاورین امور زنان و خانواده وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی به ارائه نظرات خود درباره اختلاف نظرهای به وجود آمده در موضوع عفاف و حجاب در جبهه داخلی پرداخت و نکاتی را در این زمینه یادآور شد. در ادامه بخشی از این سخنان را می‌خوانید.

لایحه عفاف و حجاب؛ نوع اجرا و اظهارنظرها

موضوع حجاب در یک سال اخیر دستاویز یک لایحه قانونی شد اما متأسفانه هنوز از سوی مجلس به تصویب نرسیده و مقاومت‌هایی در برابر تصویب این لایحه وجود دارد. در حال حاضر طرح نور توسط نیروی انتظامی در حال اجراست و طبیعتاً مثل همه طرح‌ها یک سری محاسن دارد ولی ممکن است نارسایی‌ها و ایراداتی هم به این طرح وارد باشد.

اخیراً در حوزه رسانه دیدیم مبحثی مطرح شد که یکی از اعضای دفتر مقام معظم رهبری ضمن یادآوری منویات رهبر انقلاب درباره حجاب از تذکر به برخی مسئولان به دلیل کارهای بی‌قاعده خبر داده بود. این کلام که در سطح رسانه‌ها مطرح شد، راستی بود که درست گفته نشد. نمی‌توانیم بگوییم حرف غیر صحیح است چون از سوی فرد معتبری بیان شد ولی آنچه مسلم هست این اظهار نظر روی اصل طرح نور نبوده بلکه درباره شیوه اجرای آن بوده است. اگر بگوییم این تذکر درباره اصل طرح است این حرف با آخرین صحبت‌های حضرت آقا درباره قانونی بودن عفاف و حجاب و اینکه دشمن در موضوع حجاب برای ما چالش درست می‌کند، تناقض دارد.

ما دو گفتمان در رابطه با حجاب در سطح کشور داریم که هر دو منتسب به جریان انقلاب هستند و هر دو مخالف ناهنجاری و بدپوششی و کشف حجاب هستند و به حجاب قانونی اعتقاد دارند و معتقد به مقابله با بی‌حجابی هستند. اما تمام تفاوت این دو گفتمان روی بحث شیوه مبارزه با بی‌حجابی است؛ یک شیوه برخورد مردم با مردم است همین آمرینی که ما در سطح خیابان‌ها می‌بینیم و از طرفی برخورد نیروی انتظامی با مردم است. خب یک عده به این شیوه نقد دارند و یک عده تأیید می‌کنند.

 

نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی

 

یک مدل دیگر هم با اصل برخورد موافق هستند ولی می‌گویند باید شیوه برخورد با بی‌حجابی مکانیزه شود چون واقعه 1401 و آن اتفاقات بدی که افتاد و ماه‌ها شاهد آشوب و ناآرامی در کشور بودیم، بهانه‌ای بود که دشمن از این برنامه ما گرفت. این در واقع یک حقیقتی است که وقتی یکبار این فضا برای ما در کشور ایجاد شده است دوباره چنین فضایی ایجاد نکنیم و بحث بی‌حجابی را از جرم به سمت تخلف اجتماعی ببریم و در این زمینه جریمه‌هایی اعمال شود. این هم برخورد با بی‌حجابی است اما برخوردی است که مواجهه‌ای ندارد و چون مواجهه ندارد، طبیعتاً چالش‌هایش کمتر است.

تجربه ثابت کرده در هر طرحی که با انسان و تعدد و تنوع آدم‌ها سر و کار داشته باشیم، هر قدر ما آموزش داشته باشیم و این آموزش‌ها را فراگیر کنیم بالاخره یک خطایی دارد چون ظرفیت حوصله و طاقت انسان محدود است و ممکن است در یک نقطه‌ای از تعادل خارج شود و اتفاقی بیفتد لذا گروه دوم معتقد به بحث مکانیزه شدن مقابله با بی‌حجابی و جریمه هستند.

تعارض گفتمان‌ها در سطح رسانه و اثرگذاری بر سیاست‌ها

متأسفانه اختلافات این دو گفتمان که هر دو دلسوز انقلاب هستند و به حجاب قانونی اعتقاد دارند و از کشف حجاب ناراحت هستند، در حال حاضر دستاویزی برای دشمنان شده است. در این حوزه دو آسیب داریم یکی تعارض این گفتمان‌ها در سطح رسانه و دیگری اثرگذاری این گفتمان‌ها در سیاست‌ها. مثلاً ممکن است انقدر یک گفتمانی را بسط بدهیم که جلوی طرح نور گرفته شود یا ممکن است از طرف دیگر سقوط کنیم.

لذا خوب است که عرصه مطالبه‌گری در حوزه عفاف و حجاب را به سمت یکی کردن این دو گفتمان بیاوریم و در این موضوع همه با هم همفکر شویم. باید چالش‌های هر روش را مورد بررسی دقیق قرار بدهیم. اگر بحث مکانیزه شدن مبارزه با بی‌حجابی مطرح است، بررسی کنیم که آسیب‌ها و چالش‌های این رویکرد چیست؟ آیا ما امکانات و تکنولوژی و زیرساخت‌های آن را داریم؟ یا آنطور که یک عده می‌گویند راه انداختن چنین بحثی برای این است که کلاً بحث مبارزه با حجاب منتفی شود؟ یا اگر برخورد مردم با مردم و مامور با مردم مطرح است این روش را چگونه می‌توان با کمترین هزینه اجرا کرد؟

 

سحر دانشور: حوزه زنان رسانه ندارد!

 

جنگ حجاب، جنگ رسانه است

ضمن اینکه بدون بزرگنمایی، طرح نور جزء طرح‌هایی است که وضع حجاب را یک مقدار بهتر کرده است. همه ما هم به عنوان شخصیت حقوقی و هم شخصیت حقیقی با جامعه مواجهه داریم و طبیعتاً محاسن و معایب طرح نور را می‌توانیم تا اندازه‌ای ببینیم.

جاهایی بوده که طرح نور اجرا شده و مأمور، خیلی خوب بوده و اصلاً موردی هم نبوده است. جاهایی هم بوده که اشکالاتی در نحوه برخورد مأمور دیدیم و تذکر هم دادیم. هر کسی با توجه به ویژگی خودش ممکن است اشتباه و خطایی هم بکند. اما به فرموده مقام معظم رهبری چون دشمن در این موضوع با برنامه و نقشه وارد شده است ممکن است اگر اتفاقی هم نباشد، داستان و هجمه و موجی را علیه عفاف و حجاب ایجاد کند. لذا ما هم باید با برنامه و نقشه عمل کنیم.

نکته بعدی این است که در موضوع حجاب، فضا و زمین حرکت دشمن، فضای رسانه است. جنگ حجاب، جنگ رسانه است. دشمن در فضای مجازی مانور می‌دهد ولی بیشتر حرکت‌های ما در فضای حقیقی است. مبارزه با ناهنجاری و کار فرهنگی ما در فضای حقیقی است لذا ما هر کاری در این جنگ روانی انجام بدهیم آنها ممکن است یک نقطه دیگری را هدف بگیرند. طرح نور کنار برود داستان دیگری جلو می‌آید.

محور مطالبه‌گری حجاب را روی بدنه مردمی و دستگاه‌های مؤثر ببریم

اما محور دوم مطالبه‌گری ما در موضوع حجاب باید این باشد که دستگاه‌های فرهنگی و اجتماعی را در این موضوع حساس کنیم. دستگاه‌های ما سهم بالایی در اجرای قانون دارند. ما باید محور مطالبه‌گری را روی دستگاه مؤثر ببریم.

امروز فقط نیروی انتظامی دارد به وظایف قانونی خود در حوزه حجاب عمل می‌کند و همه هم به او هجمه می‌بریم. بقیه دستگاه‌ها مثلاً وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، وزارت ارشاد، دستگاه‌هایی هستند که در فرهنگ عمومی تأثیر بسیاری دارند اما متأسفانه مدیریت فرهنگی در کشور ما بیشتر سلیقه‌ای و بدون خلاقیت و تخصص محوری انجام می‌شود. نگاهی که فکر می‌کند کار فرهنگی و اجتماعی را می‌شود فقط با جلسه و کمیته پیش برد و از ظرفیت‌های مردمی در فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی غفلت بزرگی می‌شود.

ما باید در عرصه فرهنگی و اجتماعی، گروه‌های مردمی و سمن‌ها را شناسایی کنیم. این گروه‌های مردمی هم فعال و دغدغه‌مند هستند و هم دنبال نفع اقتصادی نیستند و می‌توانند بخشی از این بار را به دوش بکشند. از ساختار رسمی نتیجه نمی‌گیریم پس بدنه غیر دولتی و دغدغه‌مند را شناسایی کنیم و بخشی از کارها را به آنها واگذار کنیم.

من در یکی از سفرهایم به استان مازندران دو سه مجموعه بسیار قوی مردمی دیدم که مطمئن هستم هیچ وزارت‌خانه‌ای نمی‌تواند در تراز آنها کار کند و آنها هستند که باید به دنبال این گروه‌ها حرکت کنند. می‌خواهم بگویم ظرفیت‌های مردمی در کشور زیاد است.

در این سال‌ها چون قرارگاه‌های فرهنگی اجتماعی تشکیل شده که هم سبقه اجتماعی و هم فرهنگی دارند، افراد بسیاری شناسایی شدند، موسسات تخصصی شدند، چرا ما از این ظرفیت‌ها استفاده نمی‌کنیم؟ چرا از این ظرفیت‌ها در آموزش و پرورش استفاده نمی‌کنیم؟ بنابراین حوزه مردمی حوزه مؤثر و مهمی است که باید روی آن متمرکز شویم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خدمتگزاری به مردم سرلوحه اقدامات بانک توسعه تعاون است
  • آیا اوضاع حجاب با اجرای طرح نور بهتر شده است؟
  • شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند
  • مشکل تورم با افزایش تولید از بن بست خارج می‌شود
  • بنیه اقتصادی با تولید اصلاح می‌شود
  • تقدیر از معلمان مردمی‌سازی شود
  • بر قطع روابط اقتصادی و دانشگاهی با اسرائیل اصرار داریم
  • شوراهای اسلامی به‌منظور حکمرانی مردمی شکل گرفتند
  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • صحبت‌های بی‌سابقه قالیباف درباره ماجرای ارز/ آغاز گشت ارشاد مسئولان توسط رادان