Web Analytics Made Easy - Statcounter

در این گزارش مهم‌ترین و جنجال برانگیزترین اخباری که طی هفته گذشته در رسانه ها منتشر شده است را با هم خواهیم خواند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ بخشی از اتفاقات مهم حوزه اجتماعی به شرح زیر است:

کابوس هفته‌: دوباره کرونا

کیانوش جهانپور، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، دیروز در خصوص آخرین وضعیت ویروس کرونا در کشور گفت: تاکنون تعداد ۱۱۲۷۲۵ نفر در ایران مبتلا به ویروس کووید 19 هستند و از این تعداد ۶۷۸۳ نفر جان‌ باختند اما خوشبختانه ۸۹۴۲۸ نفر از مبتلایان این بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تمهید هفته: بازگشایی مساجد در شب‌های قدر

برگزاری مراسم لیالی قدر در مساجد، به دستور ستاد ملی مقابله با کرونا طی جلسه‌ای با حضور وزیر بهداشت به‌شرط رعایت حداکثری پروتکل‌های بهداشتی تصویب و مراسم احیای شب‌های با عظمت قدر با حضور مومنان برگزار شد.

سعید نمکی روز گذشته در خصوص برگزاری این مراسم گفت: تصمیم سخت و پر ریسکی را برای بازگشایی مساجد گرفتم که برخی همکاران ایراداتی را به این موضوع داشتند اما در شب مبارک قدر مردم مرا مقابل همکارانم روسفید کردند و جز یک مورد در یکی از شهرستان‌ها، سایر مراسم‌ها با رعایت حداکثر اصول برگزار شدند.

جنجال هفته: ادعای ازدواج با دختر ۹ ساله

در هفته گذشته فیلمی مبنی بر ادعای مردی در خصوص ازدواج موقتش با یک دختر ۹ ساله در فضای مجازی جنجال به پا کرد.

حبیب‌اله مسعودی فرید، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، درباره این فیلم منتشر شده گفت: پس از مشاهده این فیلم سریعا با مقامات دادگستری و قوه قضاییه تماس گرفتیم و از آنها درخواست کردیم تا با فردی که تصویرش در این فیلم دیده می‌شود، برخورد قضایی صورت گیرد.

او افزود: همچنین در صورتی که خبر منتشر شده در این فیلم صحت داشته باشد با پدر و برادر آن دختر بچه نیز برخورد شده و اقدامات قضایی برای آنها نیز صورت بگیرد.

مسعودی فرید ادامه داد: پس از پیگیری مجدد از سوی مسئولان دادگستری اعلام شد که قرار بازداشت فردی که تصویرش در این فیلم دیده می‌شود از سوی دادستان صادر شده است.

ترس هفته: تهران بر مدار لرزه

بامداد 19 اردیبهشت ماه تهرانیان با وحشت وقوع زمین لرزه بزرگ 5/1 ریشتری با مرکز دماوند تهران و چندین شهر اطراف مواجه شدند. ترس از این اتفاق بسیاری از پایتخت نشینان را به خیابان ها کشاند.

اما این تنها زلزله تهران در آن شب نبود و چندین و چند پس زلزله به دنبال داشت که بزرگترین آن 3/9 ریشتر بود.

پس از زلزله پایتخت شایعات متعددی مبنی بر فعال شدن آتشفشان دماوند دست به دست شد.

در این راستا مهدی زارع، استاد پژوهشکده زلزله‌شناسی، در گفتگوی زنده اینستاگرامی با خبرگزاری برنا گفت: آتشفشان دماوند یک مجموعه‌ای است که همیشه فعال بوده و بر ساختارهای اطراف خود تاثیر می‌گذارد به طوری که گسل‌های اطراف کوه دماوند از جمله لار، کندوان، مُشا و... تحت تاثیر فعل و انفعالات این کوه است اما به دلیل کمبود اطلاعات از فرایندهای دماوند اطلاع دقیقی نداریم. دماوند باعث لرزه خیز شدن یک گسل نمی‌شود، دماوند می‌تواند ریتم اتفاقات پیرامون خود را تغییر دهد برای مثال زلزله‌ای که قرار است 100 سال دیگر رخ دهد ممکن است با این فعالیت‌ها چند سال بعد اتفاق بیفتد.

همچنین علی سلطانپور، مدیر آبنگاری و جزرومدی سازمان نقشه‌برداری کشور، از همزمانی زلزله 5/1 ریشتری دماوند با پدیده supermoon سخن گفت و افزود: پدیده supermoon یا ابر ماه وقتی اتفاق می‌افتد که ماه کامل و در نزدیکترین فاصله از زمین است.

به گفته او، در این حالت نیروی جزرومدی به حداکثر خود می‌رسد و ما امروز و امشب بالاترین مد و پایین ترین جزر را در آبهای جنوب کشور داشتیم.

سلطانپور افزود: توجه کنید که نیروی جزر و مد قویترین نیرویی است که به زمین وارد می‌شود و باعث دفورمیشن آن می‌شود؛ بنابراین می‌تواند به عنوان یک نیروی محرکه در فعال سازی نیروی ذخیره شده در گسل‌ها عمل کند.

رئیس سازمان مدیریت بحران در خصوص خسارات و تلفات جانی و مالی این زلزله گفت: بر اثر وقوع این زلزله در منطقه دماوند و تهران و حاشیه برخی از شهرهای در مسیر گسل این زمین لرزه، یک پیرمرد ۶۰ ساله بر اثر فرار از منزل و آسیب دیدن سر وی، جان خود را از دست داد و ۳۳ نفر نیز مصدوم و روانه بیمارستان شدند.

آزادی هفته: سفرهای هوایی

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری در روز 20 اردیبهشت گفت: محدودیت‌هایی که در پروازهای کیش اعمال شده بود، پس از برقرار شدن امکان سفرهای استانی، برداشته شد.

هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) نیز در 22 اردیبهشت اعلام کرد: با پیگیری‌های این شرکت، موافقت مقامات بهداشتی و صدور مجوز پرواز از سوی هواپیمایی کشوری هلند، "هما" پروازهای برنامه‌ای خود را مجدداً به فرودگاه آمستردام برقرار می‌کند.

شاکی هفته: پسر قالیباف

الیاس قالیباف از محمدعلی نجفی شکایت کرد و داماد او علیرضا ببری در این باره گفت: حراست شهرداری تهران در زمانی که محمدعلی نجفی، شهردار تهران بود گزارشی را در خصوص احتمال سوءاستفاده موسسه شمس الشموس تهیه می‌کند که بر مبنای آن گزارش شهردار تهران به وظیفه خود عمل کرده و گزارشی از احتمال تخلف را به مراجع قضایی ارسال می‌کند.

او افزود: این پرونده در حال حاضر فریز شده و جوابی تاکنون دریافت نشده است.

 ببری تصریح کرد: اما بدون اینکه نتیجه آن شکایت مشخص شود الیاس قالیباف، فرزند شهردار اسبق پایتخت، شکایت می‌کند که به او تهمت و افترا زده شده است.

او ادامه داد: در حالی که تا زمانی که دادگاه به آن پرونده رسیدگی نکرده باشد تهمت معنا ندارد.

برنامه آموزشی هفته: امتحانات غیر حضوری

طبق بخشنامه‌ای که به مدارس اعلام شده ارزشیابی پایانی نوبت دوم (خرداد) پایه‌های هفتم، هشتم متوسطه اول و دهم، یازدهمِ متوسطه دوم، غیرحضوری برگزار می شود.

شکست هفته: شکست کرونا توسط پیرزن 113ساله

مقام‌های بهداشتی در اسپانیا می‌گویند یک زن ۱۱۳ ساله که تصور می‌شود پیرترین زن در این کشور باشد پس از ابتلا به ویروس کرونا بهبود یافته است.

آتش هفته: بازار تهران

در هفته گذشته گنبد مسجد مالک اشتر ستاد ناجا در آتش سوخت. همچنین ساعت 10:11صبح چهارشنبه 24 اردیبهشت محدوده بازار تهران، خیابان 15 خرداد، در نزدیکی تکیه دولت آتش گرفت.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران در این باره اظهار کرد: محل آتش سوزی یک پاساژ چهار طبقه بود که محل کارگاه تولید طلا و زیورآلات بود. در طبقه منفی یک این ساختمان آتش سوزی رقم خورده بود و در زمان رسیدن به محل کاملا شعله‌ور بود.

او افزود: 11 سیلندر گاز اکسیژن در محل آتش سوزی وجود داشت که هر لحظه امکان انفجار آن‌ها وجود داشت. به همین دلیل اقداماتی ایمنی از خارج از ساختمان انجام شد و این حادثه منجر به تلفات جانی نشد و مصدومی در پی نداشت.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بازار تهران زلزله لرزه آتش پایتخت نشینان ازدواج موقت بازگشایی مساجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۴۵۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با بودجه ۳میلیارد تومانی در کجای پایتخت می‌توان خرید؟/ جدول قیمت‌ها

به گزارش خبرآنلاین،فروردین امسال توقع مدنظر دلالان از بازار مسکن شهر تهران برآورده نشد. آن‌طور که واسطه‌های ملکی می‌گویند گروهی از متقاضیان سرمایه‌گذاری در بازار ملک که به شکل سنتی از نیمه دوم فروردین فعالیت خود را به منظور ارزیابی وضعیت این بازار آغاز می‌کنند با این برآورد که بازار مسکن در سال جاری ظرفیت رشد چندانی در مقایسه با بازارهای رقیب ندارد از خرید ملک منصرف شدند.

ایسنا در خبری نوشت:در حال حاضر تقاضای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن کاهش محسوسی در مقایسه با سال‌های گذشته دارد. با این حال به گفته مشاوران املاک، عده‌ای از بخر و بفروش‌ها فایل‌های زیر قیمت را در مناطق شمالی تهران خریداری و با سود بیش از نرخ تورم، آپارتمان مدنظر را فایل می‌کنند.

مقاضای مصرفی خرید مسکن نیز پس از رشدهایی که از اواخر سال ۱۳۹۶ آغاز شد و ادامه یافت به نوعی از بازار حذف شده است. با این اوصاف به نظر می‌رسد بازار ملک در اردیبهشت کم‌رونق‌تر از مدت مشابه سال گذشته باشد.

دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!

فروردین سال گذشته تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی در پایتخت ۱۷۵۷ فقره بود. اردیبهشت نیز ۴۳۵۹ فقره خرید و فروش آپارتمان در تهران انجام شد. اسفند ۱۴۰۲ این تعداد ۶۱۷۹ فقره بود.

درخصوص قیمت نیز طبق اعلام بانک مرکزی، میانگین قیمت هر متر مربع مسکن شهر تهران در فروردین و اردیبهشت پارسال به ترتیب ۶۶.۴ میلیون و ۷۵.۳ میلیون تومان بود. این رقم تا پایان سال به ۸۱.۴ میلیون تومان رسید که در مقایسه با اسفند سال قبل از آن ۲۴.۸ درصد رشد یافت.

با توجه به تورم عمومی حدود ۴۰ درصد و رشد حدود ۲۴ درصدی قیمت مسکن در پایتخت ارزیابی کارشناسان و فعالان بازار مسکن این است که این بازار از ظرفیت لازم برای رشد برخوردار نیست.

بیشتر بخوانید: پیش‌بینی ترسناک یک کارشناس بازار مسکن/ احتمال افزایش ۴۰ درصدی اجاره

یکی از مشاوران املاک فعال در منطقه ۱ تهران درخصوص وضعیت بازار ملک در اردیبهشت به ایسنا گفت: بازار مسکن بی‌مشتری است. با وجود آن‌که در مناطق شمالی تهران بعضا میزان افزایش قیمت آپارتمان با نرخ دلار سنجیده می‌شود امسال میزان رشد آن به اندازه بازار ارز نبوده است. قیمت‌های پیشنهادی تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به اسفند بالا رفته، اما خریدار وجود ندارد.

وی افزود: در منطقه ۱ میزان خرید و فروش، قیمت را تعیین نمی‌کند بلکه دلالان به منطقه قیمت می‌دهند. یک سری سرمایه‌گذار، واحدها را خریداری می‌کنند و اجاره هم نمی‌دهند. برای آن‌که مالیات خانه خالی مشمولشان نشود مثل ماشین، آپارتمان را با سند وکالتی واگذار می‌کنند. بخر و بفروش‌ها بین خودشان معامله می‌کنند، ولی سند نمی‌زنند.

یکی از واسطه‌های ملکی در جنوب شرق تهران نیز گفت: با آمدن سال جدید، قیمت ملک مقداری تغییر کرد، ولی تعداد مشتری تغییر چندانی نکرد. البته رکود به شدت پارسال نیست. در دفتر ما تقریبا هفته‌ای یک مبایعه‌نامه (خرید و فروش) امضا می‌شود، اما این‌طور نیست که بگوییم بازار رونق گرفته است. نرخ‌های اعلامی مالکان هم ۱۰ تا ۱۵ درصد تغییر کرده، ولی هنوز تثبیت نشده است.

منبع : ایسنا

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900639

دیگر خبرها

  • با بودجه ۳میلیارد تومانی در کجای پایتخت می‌توان خرید؟/ جدول قیمت‌ها
  • (ویدئو) وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله
  • وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن | ویدئو
  • زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن را لرزاند
  • زلزله شدید ۶.۹ ریشتری این کشور را لرزاند
  • وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن
  • تجمعات دانشگاه‌های آمریکا لرزه بر دستگاه‌های حامی صهیونیستی انداخت
  • چالوس دوبار لرزید
  • ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته
  • ثبت ۵ زمینلرزه در خوی طی هفته گذشته